Sære nyheter: Stortingsmoro

I Dagsavisen.no 16. juni fant jeg en artikkel som het “Gjett hvem som snakker mest om sex på tinget'”. Den var basert på at nettstedet Holder de ord har laget en oversikt over hva politikerne har sagt på Stortinget, – med søkeinngang.

“( . . . ) Sagt i salen er en gullgruve for de av oss som liker å nørde i Stortingsreferater. Det er en utømmelig kilde av nyttig (og muligens litt mindre nyttig) informasjon om hvilke partier som mener hva.”

En ugjengjeldt kjærlighet på Tinget?

“Man kan også selvsagt lære mye om de personlige forholdene på Stortinget ved å lese dataene riktig. Kjærlighet og hat er jo ofte to sider av samme mynt.

Hadia Tajik, for eksempel. Det er vel ikke akkurat noen overraskelse at det partiet som snakker mest om henne i Stortinget er Fremskrittspartiet.

Og Per Sandberg, han blir selvsagt mest omtalt av Arbeiderpartiet. Helt konkret er det Oslo-representanten Truls Wickholm som er mest glad i å snakke om Sandberg, aner vi en ørliten bromance over partigrensene? I tilfelle er den neppe gjengjeldt, for Wickholm blir oftest omtalt av den avgåtte Frp-kvinne Mette Hanekamhaug. Som igjen oftest blir referert til av SV.”

En-slask_NYheader_litenmDAGSEn slask på Tinget

Aslak Borgersrud blogget tre måneder i 2014 fra Stortinget på vegne av Dagsavisen. Dette under navnet En slask på Tinget. Se en oversikt over hans artikler publisert i avisen på Dagsavisen.no .

Borgersrud har også et uttalt ønske om at journalister skal bruke mer humor i tekstene sine. Som han sa da han ble spurt om hva han lærte fra Slaske-perioden: “Og så var jeg veldig fri til å gjøre hva jeg ville, så jeg lærte å tulle mye. Det er også noe norske journalister bør bli flinkere til. Journalistikken er i bunn og grunn et humorprosjekt. Journalistene bør bli morsommere.” Agreed.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s