Gay Pride 2015 – Filmer og en TV-serie

Jadda. Ettersom jeg lever i mitt eget hode og egentlig har hatt andre planer i det siste, gikk jeg stort sett glipp av Gay Pride. Men jeg har likevel sett noen filmer for å “veie opp” for det tapte. Alle tre anbefales! ^__^

1 Kidnapped for Christ (2014, av Kate Logan).

Kidnapped-Movie-PosterAmerikansk dokumentar som forteller om flere tenåringers erfaringer med å bli (tvangs)sendt til en alternativ, kristen “skole” i Jarabacoa, Dominican Republic. Organisasjonen er en av mange som skal hjelpe ungdommer til bedre oppførsel og livskvalitet, men som befinner seg utenfor amerikansk lovgivning. På denne skolen, Caribe Vista, var det en utstrakt bruk av fysisk og spesielt psykisk misbruk.

David, Beth og Tai er er hovedpersonene i filmen. Beth ble sendt til skolen grunnet angstproblemer, og Tai fordi hun var rebelsk og slet med traumer fra barndommen. David ble sendt etter at han kom ut av skapet til foreldrene sine. De ble alle sendt mot sin vilje, og holdt på skolen – David ble til og med holdt igjen etter sin 18-årsdag, selv om flere besøkte ham, kontaktet ambassaden og prøvde å få ham ut.

Sterk og tankevekkende dokumentar om noe som fremdeles skjer med tusenvis av amerikanske ungdommer. Se trailer på Youtube.

 

2 The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert (1994, av Stephan Elliott).220px-Priscilla_the_Queen

Australsk drama-komedie om to drag queens og en transseksuell kvinne som drar på en månedslang turné til Alice Springs for å fremføre et drag show. Vi følger deres reise med en buss de har kjøpt og døpt “Priscilla”, gjennom ørkenen og med tilbakeblikk til deres respektive barndommer og opplevelser som LGBT. På veien møter de ulike mennesker og grupper, med svært ulike reaksjoner til deres (livs)stil.

En rørende, morsom og familievennlig film om toleranse. Se trailer på Youtube.

priscilla, queen of the desert

 

 

 

 

 

3 Looking (Sesong 1, 2014, av Michael Lannan).looking-season-1-poster

Patrick Murray, en 29-årig spilldesigner, bor i San Fransisco med sine venner – den aspirerende restauranteier Dom og kunstnerassistenten Agustín. Patrick har jevnt over hatt et uheldig kjærlighetsliv, men ting forandrer seg når han møter barbereren Richie og får en ny sjef, Kevin. Serien følger de tre gode vennene i deres jakt på kjærlighet og forholdsproblematikk, mens de samtidig forsøker å komme seg videre i sine karrierer og liv.

Drama/komiserien gir et fascinerende innblikk i homomiljøet i San Fransisco, og er delvis basert på serieskaperen Lannan sine erfaringer som homofil mann. Serien fikk to sesonger pluss en timeslang spesial som fungerte som en serieavslutning. NB. Inneholder flere ganske eksplisitte sex-scener. Se sesong-trailer på Youtube.

PS. Da jeg satt og så på filmene, spesielt Priscilla, kom jeg på et innlegg av Virrvarr/Ida Jackson om Hedwig and the Inch, en musikal om transseksualitet og kjønn. Anbefales!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s