August-poster – Oversikt

Dette er en oversikt over mine bloggposter fra august – sortert etter kategori. Se kategorien ‘Månedsoversikter’ for flere oppsummeringer.

~ Film

Pixels (2015) – Fredag 24. juli var jeg på gratis før-premiere på den amerikanske action-sci-fi-komedien Pixels. 80-talls spillhistorie og Adam Sandler.

~ Kunst

Malerier av en quirky katt – og andre nydelige illustrasjoner – Norvile Dovidonyte, en kunstner fra Litauen, har brukt blekk og vannmaling i sine kattema(aaa)lerier og andre illustrasjoner.

Utstilling: Hurra for Ytringsfriheten 2015 – Kunstsalen bød på to utstillinger: “Hurra for ytringsfriheten” og “Je suis Charlie”. Åpnet 10 august på Lørenskog Hus.

~ Litteratur

Smakebit på søndag: Barndommens gade av Tove Ditlevsen – “Jeg er din barndoms gade, jeg er dit væsens rod, jeg er den bankende rytme i alt hvad du længes mod. (…)”

Mela 2015 – Magasinkunst – Utstilling: Resirkulering av Magazine. Blader med tegneserier og artikler blir vevd og omgjort til vesker, og utklipp av magasiner dekorerer klokker og hyller

Smakebit på søndag: Merkelig vær i Tokyo av Hiromi Kawakami – “Disse, for eksempel,” sa han og løsnet på knuten. Han tok ut innholdet. I posen var en masse batterier. (…)” 

Kattebibliotek i New Mexico – I et kontorbygg i New Mexico har de et kattebibliotek hvor ansatte kan låne katter som bøker.

Bokkunst: lag din egen bokveske – 2 stk Youtube-tutorials og bilder.

The Book of Joy – kommende bok av Dalai Lama og Desmond Tutu

Bok: The Rabbits – Billedbok av Shaun Tan. Fortellingen kan leses som en allegori til de fleste koloniseringer av land og den uttømmingen av naturressurser som i dag skjer verden over.

About reading III – “Of course, of all the various kinds of artists, the fiction writer is most deviled by the public. (…)

About reading II –  “Tap-tapping the keys and out come the words on this little screen, and who will read them I hardly know. (…)

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s