Smakebit på Søndag: En kassadames betroelser av Anna Sam

image

Stig fram, alle forbrukere, Nå er salget her!

Salgets første dag: en avgjørende begivenhet i den velorienterte kundens liv, en dag han ikke for noe i verden kan gå glipp av. Og for kassadama (selv for den blaserte), en ny mulighet til å glede seg over å være på jobb og ikke på ferie på en øde øy. (…)

Kl. 09.10. Nå er det din tur, kjære kassadame. Nyt dette store øyeblikket da de første shopoholikerne ankommer kassa. Du bør bli overrasket (selv om ingenting overrasker deg lenger) over hvor mange varer som selges i butikken, varer du ikke ante fantes (til tross for at du nå har jobbet her i flere år). Dette er de usolgte og uselgelige tingenes parademarsj, en oppvisning i unyttige og ubrukelige gjenstander.

Salgspipets vals er i gang.

Fra forlaget

En kassadames betroelser er en skarp og morsom bok om livet i et supermarked. Med skrå blikk skildrer Sam sin arbeidsdag — fra møtet med de første kundene som utålmodig står i kø før åpningstid, til hun utslitt teller opp kassa etter stengetid. Hun studerer de ulike kundene og deres særegenheter. Kleptomanen som forsøker å naske på finurlig vis, skrytepaven som stolt kjøper ekstra store kondomer, de sjenerte kundene som skulle ønske pakken med toalettruller var usynlig.

I denne boken forvandler Anna Sam supermarkedet til en verden i miniatyr.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s