Smakebit på Søndag: En gave fra Bob av James Bowen

image

Etter Bobs oppførsel å dømme, ikke bare i dag, men i løpet av de siste par ukene, var også han en stor fan av jul. Dette var den tredje julen jeg tilbrakte sammen med ham, og jeg hadde aldri sett ham så oppglødd.

Juletrær hadde alltid fascinert ham. Det første vi hadde, var et bitte lite kunstig tre som var koblet til en USB-port på datamaskinen. Han elsket de blinkende lysene og stirret uopphørlig på dem, helt hypnotisert. De siste par årene hadde vi hatt et litt større tre. Ikke noe spesielt, bare et billig, svart, kunstig et som jeg fant på det lokale supermarkedet. Det var omtrent en meter høyt og stod på et gammelt cocktailskap som jeg hadde funnet i en bruktbutikk for mange år siden. (…)

Så snart treet var på plass og korrekt pyntet, voktet Bob det som om det var verdens viktigste gjenstand. Nåde den som forsøkte å ta eller flytte på treet. Hvis noen gjorde det, ga han fra seg et dypt snerr og flyttet det så tilbake på plass, noe som var litt av et syn. Ved å ta en gren i munnen fikk han rotert det tilbake noen grader slik at det sto nøyaktig i den vinkelen han ville ha det.

Om boken

James Bowen har tidligere skrevet to romaner og en barnebok om katten Bob. De to møttes i 2007 da James var Big issue-selger og på metadonbehandling etter å ha vært heroinavhengig i ti år. Han fant Bob i dårlig forfatning i oppgangen på blokka si, og etter at han hjalp ham har de vært uatskillelige.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s