Smakebit på Søndag: Bobs bok av James Bowen

image

Etter hvert ga regnet seg, og vi satte kursen mot Angel og det faste stedet vårt. Bob og jeg inntok våre vanlige plasser, og Princess la seg ned en halvmeter unna med hodet plassert slik at hun fikk med seg mesteparten av det som skjedde omkring oss. I grunnen hadde jeg ventet at hun skulle bli en belastning, men nykommeren viste seg etter hvert å være svært så nyttig.

Mens jeg vandret omkring og forsøkte å overtale forbipasserende til å investere et par pund i et Big Issue, lå Princess med hodet på fortauet og fulgte oppmerksomt med. Øynene fulgte omgivelsene som overvåkningskameraer og tok omhyggelig mål av alle som nærmet seg. Hvis hun mente at de kunne godkjennes, ble hun bare liggende der hun var, men hvis hun mente at de virket mistenkelige, satte hun seg raskt opp og var klar til å gripe inn. Hvis det var noen hun ikke likte trynet på, kom det et lite knurr eller til og med et bjeff. Som regel var det tilstrekkelig til at meldingen ble oppfattet.

Om boken

James Bowen har skrevet to andre romaner og en barnebok om katten Bob. De to møttes i 2007 da James var Big issue-selger og på metadonbehandling etter å ha vært heroinavhengig i ti år. Han fant Bob i dårlig forfatning i oppgangen på blokka si, og etter at han hjalp ham har de vært uatskillelige.

Les også: Smakebit på Søndag: En gave fra Bob av James Bowen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s