3 tegneserieskapere som setter dyr på agendaen

Seriene har ikke dyrerett eller aktivisme som hovedtema, men inkluderer av og til striper som kommenterer menneskers forhold til dyr. Noen ganger direkte, andre ganger ved å fortelle historiene til enkeltindivider som Thanksgiving-kalkuner og omplasseringshunder.

Selv leser jeg firepanels-striper primært for litt lett underholdning, men det er alltid forfriskende når skapere formidler dypere samfunnstematikk. Alle de tre får ekstra cred for at stripene ikke blir for alvorlige.

image

Mutts av Patrick McDonnell

Patrick McDonnells stripe handler om hunden Earl og katten Mooch, og deres respektive eiere. Han har også satt av striper hvert år til å fortelle om hunder og katter som trenger nytt hjem – Shelter Stories. McDonnell sier at han ønsker serien den skal inspirere mennesker til å vise dyr respekt, og at han selv fikk økt sympati for dyrs situasjon etter at han begynte å sette seg inn i deres situasjon. Les mer på Facebook.

image

image

image

Nemi av Lise Myhre

Lise Myhre har vært vegetarianer i en årrekke, noe hun også har skrevet inn i sin figur Nemi. Stripen har av og til menneskers behandling av dyr som fokus. I januar 2014 hadde Nemi-bladet vegetarianisme som tema. Les mer på Facebook.

image

image

image

Bizarro av Dan Piraro

Dan Piraro har vært veganer siden 2002, og har siden det laget sporadiske striper med dyr i landbruket og vegetarisk livsstil som tema. Les om ham og hans striper på Bizarros hjemmeside.

image

image

image

 

Advertisements

2 thoughts on “3 tegneserieskapere som setter dyr på agendaen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s