Sommerlesing 2017

Det er sol og ferietid og grønske på knærne, som bare betyr en ting: avslapping i hagen med gode bøker! Denne sommeren leser jeg serien om shopoholikeren Becky Bloomwood, og bøker av forfatteren Nick Hornby.

Shopping, surr og sjarm

Serien om Becky Bloomwood, finansjournalisten med konstant overtrekk og et uåpnet ras av regninger gjemt i skuffen, er stadig å finne på bestselgerlistene. Becky er udisiplinert, men svært sjarmerende, og bøkene om henne er blant de morsomste jeg har lest.

“So I buy it. The most perfect little cardigan in the world. People will call me the Girl in the Gray Cardigan. I’ll be able to live in it. Really, it’s an investment.”

Forfatteren Sophie Kinsella, som også er finansjounalist, er flink til å blande inn temaene personlig økonomi og PR uten å forringe humoren eller gjøre det tunglest. Bloomwoods mann, Luke, er sjef for et PR-firma, og søsteren hennes er opptatt av etisk handel og byttehandel.

Jeg tror også opplevelsen av å være på den hedonistiske tredemølla og kjøpe ting for en kortvarig glød, kan være gjenkjennelig for mange. Anbefaler disse bøkene for alle som ønsker seg “glade” bøker!

Nick Hornby 

Hornby skriver korte, lettleste romaner fylt til randen med humor og engasjerende personbeskrivelser. Bøkene hans passer perfekt til sommerlesingen.

Forfatteren er flink til å skildre følelsesliv og mellommenneskelige forhold. Undringen over meningen med livet går igjen i flere av bøkene. Spesielt interessant er How to be good, som direkte tar opp hvordan man kan leve et meningsfylt og godt liv, og utfordringene dette medfører.

“She stopped typing. If she’d been using pen and paper, she would have screwed the paper up in disgust, but there wasn’t a satisfying equivalent with email, seeing as everything was designed to stop you making a mistake. She needed a fuck-it key, something that made a satisfying kaboom noise when you thumped it.”

Hornby er en av mine absolutte favoritter. Han mestrer å balansere ekte karakterer med interessante historier – samtidig som han plasserer dem i morsomme situasjoner.

Anbefaler Juliet, Naked og High Fidelity.

 

Hornby-utdraget er fra Juliet, Naked. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s