Litterære ressurser

Gratis ressurser om hva som skjer i litteraturlandskapet, med fokus på Norge og norsk litteratur. Alle disse formidler bøkenes mange sider på måter som er forståelige for hvermannsen.

 

image

Bokblogger er en samleside for norske bok-, litteratur-, forlags- og bibliotekblogger. En god ressurs hvor du kan lese de nyeste postene fra mange bloggere, og finne konkrete typer blogger eller tema.

 

image

Forlagsliv er Cappelen Damms blogg om bøker og litteratur, ispedd noen personlige betraktninger, politiske debatter og innblikk i hvordan det er å jobbe i et forlag. De har en ukentlig bokpodcast og datterblogger om eksempelvis dokumentar, barn og krim.

 

image

Bok365 er en uavhengig nettavis for bøker, litteraturnyheter og samfunnsspørsmål. Nettstedet inneholder anmeldelser, intervjuer og videreformidling av nyheter, med fokus på norsk litteraturlandskap.

 

image

Deichmanske litteraturblogg er Oslo folkebiblioteks blogg om litteratur for voksne og ungdom, om bibliotek og spesielt om nye litterære stemmer. Her finner du anmeldelser, kommentarer og intervjuer m.m. skrevet av bibliotekarer og litteraturvitere.

 

image

Littkritikk er en portal hvor du finner anmeldelser av alle skjønnlitterære debutanter for voksne utgitt av etablerte, norske forlag. Anmelderne er litteraturkritikere eller har annen bakgrunn fra bokbransjen eller media.

 

 

image

Oversetterbloggen er Norsk Oversettersforenings blogg om oversatt litteratur, og hvordan det er å jobbe som oversetter.

 

 

Advertisements